dinsdag 5 juli 2011

Tomaat gevuld met lamsfilet



Een mooi en smaakvol hoofdgerecht. Lekker met een spinazie/veldsla salade met sinaasappeldressing en geitenkaas.


• 600 g lamsfilet
• 4 tomaten
• 2 sjalotten
• 50 g pijnboompitten
• 1 blikje tomatenpuree
• 1½ dl wijn, rode
• olijfolie
• boter
• 1 mespuntje kaneel
• peper
• zout

Snipper de sjalotjes. Snij de lamsfilet in reepjes. Snij een hoedje van de tomaten af (hou het wel bij voor straks) en hol ze uit.Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de sjalotjes in boter. Voeg er de lamsfilet in reepjes aan toe en bak ze aan. Kruid met peper, zout en een mespuntje kaneel. Doe er de tomatenpuree bij en de rode wijn. Laat even inkoken.
Rooster de pijnboompitten en vermeng met het vlees. Vul hiermee de tomaten op en zet het hoedje terug op. Schik in een ovenschaal, bedruip met olijfolie en zet 25 minuten in een de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen