woensdag 20 juli 2011

Tilapia filets met parmezaanse kaas



Dit gerecht heeft een lekkere volle smaak met name natuurlijk door de Parmezaanse kaas. Wil je die sterke kaassmaak iets terugbrengen, neem dan een mengsel van 50:50 parmezaan plus een andere mildere kaas (bv een geraspte mozarella bol).

2 pond tilapia filets (kabeljauw of red snapper kan ook)
2 eetlepels citroensap
1 kopje geraspte parmezaanse kaas
4 eetlepels boter, op kamertemperatuur
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels fijngehakte lente-uitjes
1/4 theelepel kruidenzout (I zoals Old Bay kruiden hier)
1/4 theelepel gedroogde basilicum
zwarte peper
Een scheutje hete pepersaus

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een beboterde ovenschaal en leg de filets daarin (naast elkaar). Bestrijk ze even met een kwast met de citroensap. Meng in een schaal de kaas, boter, de mayonaise, ui en de kruiden. Meng alles goed. Bak de vis in de voorverwarmde oven ca 15 min (totdat de filets al licht gaar worden. Het geheel van de baktijd hangt natuurlijk een beetje af van de dikte van de filets, check daarom even voor de zekerheid na die 15 minuten. Doe vervolgens het kaasmengsel op de filets en bak het geheel nogmaals 5 minuten tot de filets goudbruin zijn met het korstje. Lekker met couscous en een frisse salade

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen