maandag 4 juli 2011

Sinaasappel met munt



Ingrediënten voor 4 personen:


• 6 perssinaasappels

• 50 g ultrafijne griessuiker
• een snuifje kaneelpoeder
• 1 eetlepel oranjebloesemwater
• een handvol muntblaadjes

Pers het sap uit 1 sinaasappel en giet het in een schotel. Voeg de suiker toe, het kaneelpoeder en het oranjebloesemwater. Meng goed.
Schil de 5 andere sinaasappels tot op het vruchtvlees, halveer ze vertikaal en snij ze dan in schijfjes. Vang ondertussen het vrijgekomen sap op en doe alles bij in de schotel. Voeg de geciseleerde muntblaadjes toe, dek af en laat 2 u. rusten in de koelkast.Dien koel op.
Gebruik het oranjebloesemwater overigens met mate zodat de smaak niet overheerst

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen