woensdag 20 juli 2011

Shakshuka - ei en groentenhusselShakshuka is een heerlijk rijk lunch- of ontbijtgerecht afkomstig uit Tunesië. In dit recept is voor de lunch spinazie toegevoegd. De basis van een Shakshuka of shakshouka is overigens heel simpel en vertoont grote gelijkenissen met het Turkse gerecht Menemen.
Uit de losse pols: olie in de pan doen, paprika en ui toevoegen naar smaak, roerbakken tot zacht. Chilivlokken en paprikapoeder erbij. Dan tomaten erbij, doorroeren en in ca 3 minuten lekker zacht laten worden. 2 kuiltjes in het groentemengsel maken en daarin de eieren breken. Bak de eieren zo lang als jij wilt. Bestuif eventueel met extra paprikapoeder,chilivlokken, maak af met peper en zout en peterselie. Serveer direct en geef er brood bij.

Spinazie shakshuka voor 2:


- 1 ui
- 6 teentjes knoflook
- 1 tomaat (in blokjes gesneden)
- 1 zak verse (gewassen) spinazie
- 1 / 4 t gember
- 1 / 4 t komijn
- 1 / 4 t peper
- 1 / 4 t hete paprika
- zout
- 3 eieren, gescheiden
- olijfolie om te bakken

Snijd de uien en roerbak met olijfolie in een koekenpan, totdat ze glazig zijn. Voeg de knoflook toe, bak nog wat meer tot het gaat geuren, en doe dan de tomaat erbij. Meng de kruiden en voeg toe. Zodra de tomaten zacht worden, de spinazie toevoegen. Zodra de spinazie is geslonken, meng ze goed met de tomaat en giet dan het eiwit over het groentemengsel. Plaats een deksel op de pan en laat even staan totdat het eiwit gaar is. Schik vervolgens de eierdooiers op de top, en laat, afgedekt, nog een minuut staan totdat de dooiers heel lichtjes gekookt zijn. Serveer meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen