maandag 25 juli 2011

Salade met dadels en feta















In de dressing van deze salade zit granaatappelmelasse, een dikke siroop van ingekookt granaatappelsap. De smaak is zoetzuur, een beetje te vergelijken met echte rinse appelstroop of met balsamicoazijn. De melasse is te koop bij Turkse en Marokkaanse winkels. Als je er niet aan kan komen, gebruik dan balsamico met, zo nodig, een drupje honing. Gebruik in deze salade lichtgezouten Turkse schapenkaas. Kies bijvoorbeeld Turkse feta. Grieks feta kan ook prima.

Voor 2 – 4 personen

• 20 hele amandelen
• 140 g dadels
• 75 g rucola (of een mix van rucola en gemengde sla)
• 120 g Turkse (schapen) feta
• hand basilicumblaadjes
• 3 el olijfolie
• 1 1/2 tl granaatappelmelasse
• zout en peper

Rooster de amandelen voorzichtig in een droge koekenpan. Halveer de dadels, verwijder de pit en snijd elke helft in lange dunne reepjes. Verdeel de sla over 2-4 bordjes of een grote schaal. Verdeel de dadels en basilicumblaadjes over de sla en verkruimel de fêta erboven. Roer een dressing van de olijfolie, granaatappelmelasse en wat zout en peper. Sprenkel de dressing over de salade. Hak de amandelen grof en strooi ze over de salade.

Bron:maaikevankessel.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen