woensdag 13 juli 2011

Ratatouille uit de oven



Ik ben gek op ratatouille; de verschillende groenten smaken geweldig bij elkaar en geven me op de een of andere manier altijd een heel 'gezond' gevoel. Soms varieer ik wel eens in de hoeveelheden en voeg ik de ene keer bv meer tomaat of aubergine toe of juist wat minder. Voor een spicy ratatouille: roer 1-2 tl komijnzaad en / of gemalen korianderzaad door de groenten en laat de basilicum achterwege.

1 grote rode ui
1 grote courgette
1 grote aubergine
2 rode en 2 gele paprika, zonder zaadjes
450g / 1 pond kleine tomaten
of grote kerstomaten
4 teentjes knoflook, fijngehakt
3 el olijfolie
Een aantal takjes verse basilicum

Verwarm de oven voor op 2O0 ° C
Snijd alle groenten in grove stukken. Doe de groenten, tomaten en knoflook in een braadslee of een grote, ondiepe ovenschaal, bestrooi ze met de olie en wat zout en peper, meng met je handen, zodat ze allemaal bedekt worden met de olie.
Zet in de oven en bak, onafgedekt 30-40 minuten, tot de groenten bruin aan de randen, zacht en ruiken prachtig. Indien je dat wenst, voeg een leeg blikje rode of witte bonen 10 minuten voor het einde van de kooktijd.
Scheur de basilicum over de bovenkant en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen