vrijdag 29 juli 2011

Perzische uiensoep



Een lekkere soep met de typische smaken van het Midden-Oosten; pikante specerijen en verse munt. Deze soep past zowel in de zomer, als lichte maaltijd, als in de winter, als verwarmend voorgerecht. Het recept komt oorspronkelijk uit het boek Gezond eten voor je hart van Gayler & Lynas

grote uien, in dunne plakken gesneden
2 theelepels suiker
1/2 theelepel kurkuma (geelwortel)
1⁄4 theelepel kaneel
1⁄4 theelepel kardemompoeder
2 eetlepels bloem
1 liter kippenbouillon
3 eetlepels citroensap
3 eetlepels limoensap
2 eetlepels fijngehakte munt

Verhit een scheutje spray in een soeppan met een dikke bodem. Voeg de ui, de suiker, de geelwortel, de kaneel, de kardemom en 4 eetlepels water toe, doe het deksel op de pan en smoor het mengsel, regelmatig roerend, op halfhoog vuur tot het vocht is verdampt en de uien zacht en goudbruin zijn.
Schep de bloem door het uimengsel en blijf op laag vuur 2 minuten roeren. Roer, scheut voor scheut, de kippenbouillon door het mengsel en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en laat 40 minuten zachtjes koken. Meng het citroensap met het limoensap, roer het mengsel door de soep en laat nogmaals 10 minuten zachtjes koken.
Roer de munt kort voor het serveren door de soep.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen