donderdag 14 juli 2011

Perzische rijst met linzen


250 g basmatirijst
1 kaneelstokje
1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)
zout
3 eetlepels boter
1/2 zakje amandelschaafsel (a 45 g)
100 g rozijnen
1 blikje linzen (425 g), uitgelekt
2 theelepels gedroogde dille

In pan rijst met 4 1/2 dl water, kaneelstokje, kurkuma en zout in ca. 15 minuten zachtjes gaarkoken. In koekenpan boter smelten. Amandelen met rozijnen al omscheppend zachtjes iets bruin bakken. Linzen en dille door rijst scheppen en alles nog ca. 2 minuten doorwarmen. Rijst in schaal scheppen, kaneelstokje verwijderen. Rozijnen en amandelen met boter erover scheppen. Lekker met yoghurt-muntsaus.

Yoghurt-muntsaus maak je van romige Griekse yoghurt. Roer in een schaaltje 150 g Griekse yoghurt met 2 eetlepels fijngehakte verse muntblaadjes en een mespunt gemalen komijn tot een sausje. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Lekker met een frisse spinaziesalade. Voor een volledig menu: maak er wat köfte bij.

bron: ah

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen