maandag 4 juli 2011

Libanese groentenschotel - Khudra bil furn



voor 6 personen

•1,5 dl olijfolie
•6 grote tomaten
•4-6 aardappels, geschild en kort voorgekookt (niet helemaal gaar, maar wel zacht)
•3 courgettes
•2 uien
•2 rode paprika’s
•klein bosje verse, platte peterselie, fijngehakt
•bosje vers muntblad, fijngehakt
•sap van 1 citroen
•2 teentjes knoflook, geperst
•2 tl suiker
•zeezout en versgemalen peper
•boter, paar stukjes
•yoghurt
•pitabroodjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal licht in met wat olijfolie.Snijd de tomaten in dunne plakken en bekleed de bodem van de ovenschaal met de helft daarvan. Snijd de aardappels in dunne plakken en leg ze op de tomaten, gevolgd door een laag courgetteplakken. Snijd de uien overlangs door en snijd met de vezel mee in reepjes. Snijd de paprika’s in smalle reepjes. Meng de ui en paprika met de gehakte peterselie en munt en strooi het mengsel over de courgettes. Eindig de lagen met de rest van de plakjes tomaat.Meng de rest van de olijfolie met het citroensap, de knoflook en de suiker. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en schenk het mengsel over de groente.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 40 minuten in de oven. Verwijder de folie, leg stukjes boter op de tomaten en zet de schaal onafgedekt nog een kwartier tot 20 minuten in de oven.Serveer de groentestoofpot direct met yoghurt en platbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen