maandag 18 juli 2011

Lever met sherry op Libanese wijze



450 g lever (lams-of kalfsvlees bij voorkeur)
2 theelepels zeezout
Versgemalen zwarte peper
1 rode paprika, in reepjes gesneden
3 verse rode spaanse peppers, in dunne ringen
1 kaneelstokje
1 middelgrote ui, gepeld en fijngehakt
5 tenen knoflook, gepeld en geplet vermengd met ½ theelepel gedroogde munt
2 eetlepels bloem
50 ml sherry azijn
50 g, boter of olijfolie

Was en reinig de lever en snij deze in stukken ter grootte van een flinke walnoot. Rol de stukken lever licht door de bloem. Smelt de boter of olie in een pan en fruit hierin de rode paprika en ui tot ze beginnen te bruinen, doe vervolgens de knoflook en de munt erbij. Net voor de knoflook begint te kleuren, voeg je de lever toe.
Leg het kaneelstokje erbij en bak de lever 10 minuten, draai vaak. Voeg het zout, pepers en azijn, blus de pan, roer goed en breng het vocht terug tot een derde. Serveer en bestrooi eventueel met wat verse munt of peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen