maandag 25 juli 2011

Halloumi pakketjes




















Een lekker vegetarisch recept voor op de barbecue (met de grill als alternatief voor het geval dat het regent).

- 4 rode paprika’s.
- 200 g blok halloumi-kaas, in 4 dikke plakken
- 1 rode chilipeper, fijngehakt
- 2 tl verse oregano gehakt
- 4 zwarte of groene olijven, in reepjes
- 1 citroen, schil en sap

Grill of roosteren de rode paprika’s totdat ze zacht beginnen te worden (als je dat wilt kun je het vel er voorzicht af halen). Snij de top en de onderkant eraf, open de paprika in de breedte. Leg een plakje halloumi in het midden van elke strook. Strooi er wat citroenschil en het citroensap op, de peper, oregano en olijfolie en rol de paprika rond de halloumi. Het maakt niet uit of de kaas wat uitsteekt. Bind de rolletjes met een keukentouw (even nat maken in water) of gebruik een cocktail of satéprikker, en druk op het pakketje met de palm van uw hand, zodat het een beetje plat word.
Verwarm de barbecue. Barbecue de paprika's aan beide zijden gedurende 5 minuten of tot de kaas zacht en bruin is aan de uiteinden. Als het regent, doe de paprikapakketjes dan even onder de grill, draai ze even om, totdat de halloumi lekker wat zachter wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen