maandag 18 juli 2011

Gevulde baby aubergine



Ca 700 gr baby aubergines
4 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
4 knoflookteentjes, fijn gesneden
230 g blik gehakte tomaten in rijke tomatensap
1 eetlepel verse tijm blaadjes
1 eetlepel verse oregano bladeren, plus extra als garnituur
4 eetlepels verse peterselie grof gehakt
2 theelepel tomatenpuree

Maak een insnede in de aubergines, bestrooi met zout en laat 20 minuten staan. Spoel daarna goed af.
Verwarm de oven tot 200 ° C. Doe ondertussen 2 eetl olijfolie in een pan en bak zachtjes ca. 10 min de ui. Voeg daarna de gesneden knoflook toe, laat 2 minuten pruttelen en roer dan de tomaten, tijm, oregano, peterselie en tomaat puree toe. Breng aan de kook en laat gedurende 15 minuten zachtjes staan.
Verhit de resterende olijfolie in een grote koekenpan en bak de uitgespoelde aubergines 10-15 minuten. Doe de aubergines vervolgens in een ovenschaal, vul met de tomatensaus, dek af met aluminiumfolie en laat ca 40 minuten in de oven staan. Garneer met verse peterselie en oregano.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen