maandag 4 juli 2011

Geitenbrood met appel en vijg



Ingrediënten voor het deeg:
330 g tarwemeel voor boerenbrood
200 ml hand warm water
3 g droge gist
1 el boter
1 tl zout
1 tl suiker

Ingrediënten voor de vulling:
1 vers (zachtbrokkelig) geitenkaasje (ca. 75 g)
1 zoete handappel
2 verse vijgen
2 el honing
3 takjes tijm

Meng het meel met het water, gist, boter, zout en suiker tot een goed gemengd deeg. Kneed het deeg vervolgens zeker 10 minuten intensief door voor een goede glutenvorming. Laat het deeg in een diepe kom met een vochtige doek erover in een lauwe oven (50 ºC) 40 minuten rijzen.

Brokkel de kaas in stukjes, snijd de appel en vijg in stukjes en ris de blaadjes van de tijm. Meng de appel, kaas, vijgen en tijm. Druk het deeg tot een vrij platte ronde schijf. Verdeel het mengsel over het deeg (laat de randen vrij) en schep/knijp de honing erover. Vouw en druk het deeg vanaf de randen een aantal malen naar het midden zodat er een grove vloerbrood vorm ontstaat.

Leg het brood op een bakplaat en besproei het licht met water. Laat het deeg nog 30 minuten in de lauwe oven rijzen.

Neem het brood uit de oven en verwarm de oven naar 200 ºC. Bestrooi de bovenkant van het brood met bloem en bak het brood in ca 35 minuten in het midden van de oven gaar (het brood klinkt hol als het gaar is). Laat het brood goed afkoelen voor het gesneden wordt.

bron: vijg.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen