maandag 25 juli 2011

Gegrilde groenten met witte bonenpuree




















Genoeg van geroosterde groenten met couscous of pasta? Probeer eens geprakte bonen voor een goedkoop, gezond alternatief.

1 rode paprika, zonder zaadlijsten en in vieren
1 aubergine, in plakjes lengte
2 courgettes, in plakjes lengte
2 el olijfolie

Voor de puree
410 g witte bonen, afgespoeld
1 teentje knoflook, geperst
100ml groentebouillon
1 el fijngehakte koriander
partjes citroen, om te dienen

Verwarm de grill. Schik de groenten in een ovenschotel en bestrijk licht met olie. Grill ze tot ze lichtbruin zijn, draai ze om, vet opnieuw een beetje in en grill tot ze gaar zijn. Zet ondertussen de bonen in een kleine pan op met knoflook en een beetje vocht. Breng aan de kook en sudderen zonder deksel, voor 10 minuten. Pureer ruwweg met een aardappelstamper, voeg een beetje water toe als de puree te droog lijkt. Verdeel de groenten en puree over twee borden, besprenkel met de overgebleven olie en bestrooi met zwarte peper en koriander. Voeg een schijfje citroen toe op elk bord en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen