vrijdag 1 juli 2011

Gazpacho uit LibanonEen apart gazpacho-stijl recept met een Libanees tintje. In deze soep zijn kikkererwten gebruikt als basis. De kikkererwten worden gepureerd en geserveerd met pita croutons, in blokjes gesneden tomaten en zaatar (zie recept hieronder)*

Ingrediënten: 2 porties

1 blik kikkererwten
3 sjalotjes of een middelgrote witte ui of 3 sjalotjes
100 g verse broodkruimels
3 of 4 tenen knoflook fijngestampt in een vijzel met een theelepel zout
1 / 4 kopje olijfolie
water, als dat nodig
1 theelepel gemalen komijn

1 theelepel gemalen koriander
Snufje cayennepeper (of van chili vlokken)
1 pita brood

zaatar
een beetje sap van een halve citroen
1 tomaat, in blokjes gesneden

Hak de sjalotjes en bak de meeste van hen (het reserveren van een paar voor de garnering) in de olijfolie voor een paar minuten. Spoel de kikkererwten en toevoegen aan de lente-uitjes met een kopje water. Voeg de komijn en koriander en een beetje cayennepeper en laat het mengsel sudderen gedurende 30 minuten of langer.
Snijd kleine vierkantjes in de pita brood met schaar en keuken in een pan, besprenkel wat olijfolie en bak in een 275F oven tot de croutons zijn geroosterd en de gouden, de laatste 30 seconden, strooi de zaatar en gooi de croutons.
Voeg de havermout vlokken naar de kikkererwten mengsel en verder sudderen gedurende 15 minuten langer, voeg de knoflook plakken en dwarrelen in de blender tot de soep glad is, maar nog steeds een beetje grof. Voeg het citroensap, smaak en op smaak brengen.
Serveer de soep met in blokjes gesneden tomaten, extra gehakt sjalotten en de zaatar-smaak croutons.

bron:tasteofbeirut.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten