donderdag 28 juli 2011

Courgettes gevuld met bulgur en gehakt


Courgettes gevuld met bulgur en gehakt

6 middelgrote courgettes
1 eetlepel olijfolie
1 klein gehakte ui
2 teentjes fijngehakte knoflook
225g mager rundergehakt
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel rode chilivlokken
blik in blokjes gesneden tomaten , uitgelekt maar sap bewaard (ca 250 ml sap)
250 ml gekookte bulgur (70 g ongekookt)
3 eetlepels gedroogde krenten
3 eetlepels geroosterde pijnboompitten,
Handvol platte peterselie vers
125ml tomatensaus

Verwarm de oven voor op 190 ° C. Snij elke courgette in de breedte door. Hol de courgettes uit met behulp van een meloenbolletjeslepel, laat ca. een halve cm. over aan de zijkant. Bewaar het courgettevlees voor een ander recept (soep), of gooi weg.
Verhit de olie in een zware koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak al roerend tot ze zacht en doorzichtig, ongeveer 3 minuten. Voeg knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg het gehakt, komijn, koriander en rode peper vlokken erbij en laat sudderen tot het vlees net gaar is, ca. na 4 a 5 minuten. Voeg de bulgur, en in blokjes gesneden tomaten en krenten toe en bak nog 2 tot 3 minuten. Haal van het vuur en roer erde pijnboompitten en peterselie doorheen. Laat de mix ongeveer 5 minuten afkoelen en vul de courgettes met behulp van een lepel of gewoon met schone handen.

Plaats de courgettehelften in een glazen ovenschaal. Mix het achtergehouden tomatensap met de tomatensaus en zout en giet het over de courgettes. Dek goed af met aluminiumfolie en plaats in de oven. Bak gedurende 20 minuten. Haal uit de oven, draai de courgettes een halve slag om. Dek wederom af bak nog 20 tot 25 minuten, tot de courgettes gaar zijn, maar nog steeds een beetje stevig. Plaats 2 courgette helften op een bord en serveer met tomatensaus

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen