woensdag 20 juli 2011

Artisjok op Tunesische wijze
Een simpel en chique voorgerecht. Laat je niet afschrikken door het werken met een artisjok; het eindresultaat loont zich


- 8 grote artisjokken
- 8 eieren
- 2 uien
- 1 blikje tonijn op olijfolie
- peterselie
- balsamicoazijn
- zout

Verwijder de steeltjes van de artisjokken en spoel ze schoon. Kook ze in een pan met ruim water en wat zout gedurende 20 minuten, Laat goed uitlekken en plaats ze vervolgens in een hittebestendige schaal. Fruit de ui in een koekenpan met een scheutje olijfolie tot de ui glazig is geworden. Voeg vervolgens de uitgelekte tonijn en een lepeltje gehakte peterselie toe. Open de artisjokken voorzichtig en vul met het mengsel. Breek een ei en laat deze in het midden van de artisjok vallen. Plaats ze enkele minuten in een voorverwarmde oven en laat garen tot de eieren naar wens zijn gestold. Strooi er een beetje peterselie overheen en besprenkel met enkele druppels balsamicoazijn. Warm opdienen.

3 opmerkingen:

 1. ziet er erg leuk uit! maar hoe eet je dit? Wij zijn gewent dat je een artisjok blaadje per blaadje eet en dat je de haartjes die binnenin zitten moet weggooien omdat die scherp zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is een gestolen recept en foto dat rechtstreeks is overgenomen uit het tijdschrift De Gezonde & Natuurlijke Keuken, gepubliceerd is in mei 2009. Auteursrecht en copyright ligt bij Bernadet Bijsterbosch, Directeur van Bureau Natuurlijke Voeding & Gezondheid. U heeft geen toestemming om dit op de site te zetten of te publiceren en het recept dient dan ook met onmiddellijke ingang verwijderd te worden van deze site anders zullen wij juridische stappen ondernemen tegen deze site. Vanaf nu zal deze site gescand worden op meer recepten die onder het auteursrecht vallen van Bureau Natuurlijke Voeding & Gezondheid. Stop met Plagiaat!

  Bernadet Bijsterbosch
  Directeur Bureau Natuurlijke Voeding & Gezondheid www.bvng.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Te veel tijd zeker? Zo een belachelijke reactie...

   Verwijderen