woensdag 29 juni 2011

Zeewolf met auberginepuree



• 500 g zeewolffilet
• 1 aubergine
• 1 ui
• 3 paprika's, rode
• 1 el sesamzaadpasta
• olijfolie
• citroensap
• balsamicoazijn
• wijnazijn, rode
• tapenade (zwarte olijven)
• 1 doosje kerstomaten
• peper
• zout

Verwarm de oven voor op 175° C. Halveer de aubergine, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Doe in een ovenschaal en zet 45 minuten in een voorverwarmde oven. Hol daarna de aubergines uit.
Verhit olijfolie en fruit de gesnipperde ui. Mix met het auberginevlees, de sesamzaadpasta en olijfolie tot een smeuïge crème. Breng op smaak met peper en zout en voeg wat citroensap toe.
Snij de paprika’s in stukken en leg ze met de schil naar boven 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de schil zwartgeblakerd is. Stop de paprika’s in een plastic zak en laat 10 minuten rusten. Pel daarna voorzichtig. Meng de paprikareepjes met olijfolie, rode wijnazijn en balsamicoazijn.
Spoel de kerstomaatjes, hussel ze door elkaar met olijfolie en leg ze 5 minuutjes op een bakplaat in de voorverwarmde oven tot ze openbarsten.
Kruid de visfilets met peper en zout en bak ze goudbruin in een klontje boter.
Serveer de vis met de auberginecrème, de gegrilde paprikareepjes, enkele kerstomaatjes en een lepel zwarte olijventapenade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen