woensdag 29 juni 2011

Tunesische omelet – maacouda




Een maacouda is een soort van Tunesische aardappelomelet, vergelijkbaar met de Spaanse tortilla, maar klaargemaakt met eieren, aardappelpuree en vervolgens gebakken. Deze maacouda kan heel simpel zijn, puur het ei/puree mengsel met wat peterselie erin en wat harissa erop gesmeerd maar deze versie is wat meer opgepimt met zwarte olijven en munt. Het is het beste als je de aardappelen helemaal glad prakt, waardoor de omelet luchter en niet zo droog wordt. De olijven zorgen een beetje voor een lekker zoute smaak. Prima lunchgerecht overigens om mee te nemen in een trommeltje naar kantoor….

1 pond aardappelen geschild, gekookt en glad gestampt
1 ui, gesneden
olijfolie
1/2 kop goede kwaliteit zwarte olijven, ontpit en fijngehakt
6 bladeren van munt, fijngesneden
6 eieren, geklopt
1/2 theelepel zout

Verwarm wat olijfolie in een pan, voeg de uien en bak totdat de uien goudkleurig zijn. Dit duurt meestal 20 minuten, Intussen kun je alvast de gestampte aardappelen mengen met de olijfolie en zout. Voeg daarna de eieren toe en vervolgens de gekarameliseerde uien, olijven en munt toe en roer goed door. Vet een koekenpan goed in met olijfolie, doe het ei/aardappelmengsel erin, deksel op de pan en zachtjes laten garen totdat de omelet klaar is. Eventueel een lekkere tomatensla erbij (sec wat tomaatstukjes met olijfolie, peper, en gebrokkelde feta erover).

Bron:desertcandy.blogspot.com

1 opmerking:

  1. Het ziet er allemaal heel lekker uit wat je geplaatst hebt ;)

    BeantwoordenVerwijderen