maandag 20 juni 2011

Tajine van lam en abrikozen




1 kilo lamsschouder in stukjes gesneden
2 uien
20 cl water
2 tomaten
200 gram gedroogde abrikozen
1 eetlepel verse koriander, gehakt
2 eetlepel olijfolie
2 eetlepel honing
Een snufje gemberpoeder
1 theelepel kaneel
Zout en peper

Voeg de gepelde en gesneden uien en wat zout en peper eraan toe. Schenk het water erbij en laat het geheel gedurende 45 minuten op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe even door. Snijd de tomaten in tweeën, verwijder het zaad en vocht en snijd de helften vervolgens in vieren. Giet een deel van het kookvocht af en voeg dan de abrikozen, tomaten, honing, gember en kaneel toe. Laat nog 15 minuten sudderen.
Schep het vlees op een mooie voorverwarmde schaal of een tajine, strooi de verse koriander erover en serveer met couscous.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen