woensdag 15 juni 2011

Tajine met zeeduivel en mosselen



voor 2 à 3 personen

• Ca, 350 g zeeduivel ( in grove stukken gesneden)
• Gekookte mosselen uit de schaal (1 kg met schaal)
• 1 ui (fijngesneden)
• 1 kleine courgette (in staafjes van ca. 1,5 x 5 cm )
• 1 teentje look (fijngehakt)
• 2 raapjes (in blokjes van ca. 3 x 3 cm)
• 2 wortelen (in stukken van ca. 2,5 cm)
• ½ oranje of rode paprika (in blokjes van ca. 3 x 3 cm)
• 1 rode peper fijngesneden,
• Ca. 150 ml mossel kookvocht
• 1 glas droge witte wijn
• 1 el olijfolie
• 4 ontpitte in ontvelde tomaten (in partjes)
• 1 tl harissa (pimentpasta)
• ½ tl gemalen komijn
• 1 tl kurkuma
• Saffraan (enkele draadjes)
• ½ blokje visbouillon
• 1 limoen (in plakjes)
• Verse koriander

Verhit de tajine, voeg de olie toe en bak hierin zachtjes de harissa, look, ui en eventueel het pepertje. Voeg de groenten, komijn, kurkuma, saffraan, visbouillon en mossel kookvocht toe. Laat met het deksel op de pan op een zacht vuurtje stoven tot de groenten bijna gaar zijn. Verdeel de vis en limoen over de groenten en voeg de witte wijn toe. Plaats het deksel weer op de pan en laat verder garen tot de vis bijna gaar is. Voeg ten slotte de mosselen toe en laat heel even verder garen tot de vis volledig gaar is en de mosselen warm zijn. Werk af met fijngehakte korianderblaadjes en serveer met couscous.

Bron: culinair-atelier.skynetblogs.be

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen