dinsdag 21 juni 2011

Shoarma




Restaurant- cq. cafetariastijl shoarma is niet iets om thuis te maken (veel vet, gemarineerd vlees, kruiden, op een gigantische stok plaatsen en koken op een roterende spit: niet echt makkelijk allemaal..). Het alternatief: maak een homestyle versie met dun gesneden lams-of rundvlees geroosterd in de oven. Kruid het vlees naar smaak, neem een groot brood (bij voorkeur plat) en voeg bv. tomaten, munt, sla en saus van tahin toe.

2 pond entrecote, in dunne reepjes gesneden
1 / 2 theelepel gemalen rash al hanout of mastiek
Mespunt van kardemom, kruidnagels, nootmuskaat, piment en zwarte peper (of theelepel kant en klare shoarma of gyroskruiden, naar eigen voorkeur)
1 / 4 theelepel kaneel
1 theelepel zout
schil van 1 citroen
1 / 4 kop vers citroensap
1 / 4 kopje olijfolie
4 tbl fijn gehakt vet (optioneel)
2 teentjes knoflook, fijngehakt

Meng alle ingrediënten behalve het vet, dek af en laat een nacht marineren in de koelkast. Laat het vlees op kamertemperatuur komen Verwarm de oven voor op 200 C. Leg het vlees en de marinade in een ovenschaal, indien gewenst voeg het vet toe, bak gedurende 30 minuten tot het grootste deel van de overtollige vloeistof is verdampt en het vlees mooi bruin is. Serveer warm met garnituur na smaak.

bron:desertcandy.blogspot.com

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen