zondag 19 juni 2011

Salade met merguez en munt




Als je bij deze salade vooraf een lekkere linzensoep maakt (kop rode linzen, tomaten in blik, bouillon, knoflook, harissa: in de blender en dan serveren met een dot yoghurt en wat koriander) en geroosterd pitabrood erbij, dan heb je een lekker volwaardige maaltijd.


400 g merguezworstjes (8 stuks)
4 kropjes little gem
30 g gemengde kruiden (bladpeterselie, dragon, munt, kervel en/of bieslook), alleen de blaadjes
3 trostomaten
½ el sultanarozijnen
½ rode peper, zaadlijst verwijderd
1½ el kappertjes
10 blaadjes munt
2 el citroensap
4 el extra vierge olijfolie

Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een grillpan op hoog vuur tot het gloeiend heet is. Grill de worstjes ± 2 min. op elke kant, doe ze over op een bakblik of ovenschaal en gaar ze nog 5 min. in de voorverwarmde oven.
Snijd de onderkant van de little gems af, zodat de blaadjes loskomen. Verdeel de slablaadjes en kruiden over de borden.
Snijd de tomaten doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Hak de rozijnen, rode peper en kappertjes fijn en meng deze door de tomaatblokjes.
Snijd de muntblaadjes in fijne reepjes roer ze met het citroensap en olie door de tomatenblokjes. Breng op smaak met zout. Snijd de worstjes in stukken en verdeel ze over de salade. Verdeel er de tomatenmuntsalsa over.

Bron: deliciousmagazine.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen