woensdag 22 juni 2011

Quiche met spinazie en feta




De onderstaande ingredienten zijn bedoeld voor 1 quiche maar zijn ook toepasbaar als je bv. 4 éénpersoons vormpjes gebruikt: op die manier is het een mooi voorgerecht voor een mediterraan diner.


3 biologische eieren
400 gram spinazie
1 ui
50 ml melk
200 gram feta
5 zongedroogde tomaatjes op olie
handje pijnboompitjes
teentje knoflook
2 theelepels gedroogde dille
snuf nootmuskaat
zout en peper
olie
5 plakjes bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm in. Ontdooi het bladerdeeg en rol het uit met een deegroller zodat de quichevorm ermee bekleed kan worden. Bak de bodem 15 minuten ‘blind’ met bijvoorbeeld wat gedroogde bonen. Snipper de ui en de teen knoflook. Fruit kort in een wok met wat olie en een snuf nootmuskaat. Voeg de gewassen spinazie toe, deze zal snel slinken. Laat nog een paar minuten pruttelen als alle spinazie geslonken is. Laat de spinazie dan afkoelen in een vergiet. Klop ondertussen de eieren los met de melk en verkruimel de feta er in. Voeg ook peper, zout, dille en de tomaat toe. Knijp zodra de spinazie is afgekoeld zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en snij de spinazie klein. Voeg de spinazie toe aan het eiermengsel. Prik met een vork wat gaatjes in de voorgebakken bodem en verdeel het spinazie-eiermengsel over de bodem. Strooi hier de pijnboompitten op en bak ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Lekker met bijvoorbeeld een Griekse salade

Bron:tuks.wordpress.com

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen