maandag 20 juni 2011

Mosselsalade op Arabische wijze




Dit is ook weer echt zo’n recept wat in mijn rijtje van favorieten staat: makkelijk, supersnel en een hele chique en feestelijke uitstraling.

• 1 kilo gekookte mosselen

Sla:
• 10 fijngesneden cherrytomaatjes
• 1/2 rode paprika, fijngesneden
• 1/2 rode ui fijngesneden
• 2 bosuitjes in kleine ringetjes
• 1 bosje peterselie, fijngesneden
• 2 eetlepels kappertjes
• 1 hard gekookt ei, in stukjes
• Vinaigrette:
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel witte balsamicoazijn
• peper en zout

Neem 1 kilo gekookte mosselen en leg elke mossel in een schelp op een grote schaal. Maak de gemengde sla aan met de vinaigrette en bedek de mosselen met de sla. Laat goed koud worden in de koelkast en serveer met: partes van 1 citroen (in 8 delen snijden). Lekker met stokbrood en kruidenboter.

Bron:kookjij.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen