woensdag 15 juni 2011

Harissa spaghetti



Ik hou van pittig tot erg scherp eten, soms zo dat de zweetdruppels op het hoofd staan en de neus begint te lopen. Bij onderstaand recept mag voor mij persoonlijk wel wat meer harissa en ook wat meer knoflook maar goed, dat wil ik niet iedereen aandoen..

½ pond spaghetti, bij voorkeur volkoren
3 middelgrote teentjes knoflook, gepeld
een grote snuf fijne korrel zeezout
1 / 4 kopje extra vergine olijfolie
2 eetlepels harissa (pasta)
1 klein bosje boerenkool, goed gewassen en schoongemaakt
1 / 2 kopje zwarte olijven, ontpit
1 / 2 kopje pijnboompitten, geroosterd
schil van 1 citroen

Breng een grote pan water aan de kook. Ontvel de knoflookteentjes en snij ze zo klein mogelijk, doe ze bij voorkeur door een goede knoflookpers (het moet bij voorkeur praktisch een soort knoflookpasta worden). Meng de knoflook pasta, harissa, en olijfolie. Zet even weg. Doe zout in het kokende water, voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Net voordat de pasta klaar is, voeg je de boerenkool toe aan de pasta water, tel rustig tot 10, afgieten en opzij zetten. Verwarm de helft van de harissa dressing in de nu lege pastapan. Voeg de pasta en boerenkool, zwarte olijven, pijnboompitten en geraspte citroenschil toe . Roer op het vuur voor een minuut of zo, leg op een schaal en bedruip met de rest van de harissa.

Bron:101cookbooks.com

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen