zondag 19 juni 2011

Goulash met merguez




Een beetje winterachtig in juni maar goed, het is een guur weekend en de rest van de week ziet er ook niet beter uit.

Ingrediënten voor 4 personen

• 500 g merguezworsten (kleine)
• 300 g aardappelen, vastkokende
• 2 uien
• 1 el paprikapoeder (pittig)
• 250 g champignons
• 1 bokaaltje paprika's, gegrilde (rode, 340 g)
• 500 g tomatenpassata
• bladpeterselie (gesnipperd)
• olijfolie
• peper
• zout

Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Snij de uien in reepjes. Snipper de bladpeterselie fijn. Verwarm 1 el olijfolie in een kookpan met dikke bodem en bak de worstjes rondom goudbruin. Haal ze uit de pan en zet ze even apart. Doe de uien met het paprikapoeder in de pan en stoof ze glazig. Voeg de aardappelen toe, samen met het vocht uit het bokaaltje van de gegrilde paprika. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 10 minuten garen.
Snij ondertussen de paprika in fijne reepjes en halveer de champignons. Doe ze bij in de pan en overgiet met de tomatenpassata. Laat alles 20 minuten zachtjes sudderen. Doe er nu de worst weer bij en laat nog 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen