donderdag 16 juni 2011

Gevuld gehakt





• 750 g lamsgehakt
• 100 g feta
• 500 g spinazie (diepvries, ontdooid)
• 2 eieren
• 25 g pijnboompitten
• 2 el paneermeel
• 1 el olijfolie
• 1 teentje knoflook
• 2 el peterselie (gehakt)
• nootmuskaat
• peper
• zout

Laat de spinazie uitlekken en druk goed uit met de rugkant van een lepel. Rooster de pijnboompitten mooi goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze afkoelen op keukenpapier en hak ze vervolgens grof. Pel en snipper het knoflookteentje. Snij de feta in blokjes.Verwarm de oven voor op 175°C.
Stoof de spinazie kort aan in een beetje olijfolie. Voeg de knoflook en de peterselie toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Vermeng het gehakt met de eieren, het paneermeel, peper en zout. Vorm er 2 dikke rolletjes van.
Druk één rolletje plat op een vel bakpapier en schep er in het midden de spinazie op, met daarop de feta. Druk het andere rolletje plat, leg dit op het eerste en druk goed aan. Leg het broodje met het bakpapier in een ovenschaal en zet 40 minuten in de oven.

1 opmerking:

  1. Jou recepten zien er heerrlijkk uit :) Je hebt een nieuwe volger Xx

    BeantwoordenVerwijderen