donderdag 23 juni 2011

Brood gevuld met feta - Kobzat al feta wal basal
Vroeger vond ik één van de lekkerste dingen het nog warme witte brood dat ik net bij de bakker had gehaald. Ik kon niet wachten om het zakje open te maken en het korstje naar binnen te werken. Dat zelfde gevoel krijg ik met dit brood gevuld met feta. Vol ongeduld wachten tot het klaar is, snel uit de pan en dan nog warm in de hand met de feta die bijna wegsmelt..
Voor het deeg:
750 gr meel.
ca. 500 ml warm water.
2 eetl olie.
1 eetlepel suiker.
2 theelepels gist.
2 theelepels bakpoeder.
2 theelepels zout.
olie

Voor de kaasvulling:
250 g cheddar kaas.
250 g feta kaas.
2-3 lente-uitjes, gesneden.
verse koriander, fijngehakt.
Combineer alle ingrediënten in de kom, goed mengen

Doe alle ingrediënten in de kom van mixer, Kneed tot het deeg ca. 5 minuten. Doe het deeg over in andere kom waarvan de zijkanten licht zijn ingevet met olijfolie. Dek het deeg af en laat op een warme plaats ca 1 a 2 uur staan totdat het in formaat is verdubbeld. Verdeel het deeg in 16 stukken en rol elk van hen tot een bal, rol de bal vervolgens enigszins plat. Leg op elke deegstuk 1 a eetlepels vulling, vouw het brood weer toe, zorg dat de naden goed dicht zijn en duw het brood voorzicht weer plat.
Verwarm een koekenpan of grillpan op hoog vuur. Zet vervolgens de warmte naar matig vuur en voeg 1 eetlepel olie toe. Plaats het gevulde brood in de koekenpan en bak het goudbruin aan beide kanten (1 tot 2 minuten per kant).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten