woensdag 22 juni 2011

Albacore tonijn met chermoula







Idee uit het ‘fishes kookboek’ van Bart van Olfen: witte albacore tonijn gemarineerd in chermoula (pittige pasta van o.a. koriander, kaneel, komijn en knoflook). En daarna kort gegrild. Om vervolgens op te dienen op een bed van couscous met veel
verse kruiden en granaatappelzaadjes.

Voor de chermoula (om 4 tonijnsteaks te marineren):
• 2 theelepels korianderzaad
• 2 theelepels komijnzaad
• 2 theelepels kaneel
• 1 theelepel paprikapoeder
• 2 tenen knoflook, gepeld, doormidden
• 1 fijngesneden halve chilipeper in, met of zonder zaadjes
• olijfolie
• geraspte schil en sap van halve citroen
• 1 bosje fijngesneden verse koriander
• 1/2 bosje fijngesneden verse bladpeterselie

Wrijf korianderzaad en komijnzaad fijn in een vijzel en meng het met de kaneel en paprikapoeder. Doe er dan de knoflook en fijngesneden rode peper bij en wrijf dit tot een dikke gladde pasta.Wrijf er vervolgens verse peterselie en koriander in fijn. En meng er dan gelijdelijk de olijfolie, citroensap en -rasp door zodat je een mooie saus krijgt. Wrijf de tonijnsteaks hiermee in en laat het minimaal een half uur in marineren.Bestrooi ze met nog wat peper & zout op en grill of bak ze in een hete pan, 2 steaks per keer (anders koelt de pan teveel af). 1 minuut aan iedere kant, dan blijft de binnenkant nog mooi roze.Dien op met bijvoorbeeld couscous, vol met verse munt, bosui, koriander, peterselie. En natuurlijk wat granaatappelzaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen