donderdag 23 juni 2011

Aardappelkoekjes gevuld met kip - Makoud bil djedj




Een hartig voorafje uit de Magreb metwat chilisaus erbij of een salsa…

2 pond aardappelen - geschild
2 eieren
1 middelgrote ui - fijngesneden
2 teentjes knoflook - fijngehakt
1 / 4 theelepel zout
1 / 4 theelepel Kurkuma
1 / 8 theelepel kaneel
6 takjes peterselie - fijngesneden
1 / 2 pond kipfilet - gekookt en in stukjes gesneden
1 / 8 theelepel kaneel
1 / 8 theelepel peper
1 / 2 kopje bloem - voor afstoffen
Olie - voor frituren

Kook de aardappelen in water totdat ze zacht zijn, ongeveer 15 minuten. Laat goed uitlekken en pureer. Voeg de eieren, ui, knoflook, zout, kurkuma, kaneel en peterselie. Meng dit met de gestampte aardappelen. Mix vervolgens de kip met de kaneel en peper.
Verspreid wat bloem op een snijplank. Doe de gestampte aardappel op de plank, vorm het tot een lange rechthoek met in het midden een gleuf. Leg het kipmengsel vervolgens in de gleuf, vouw het deeg dicht en verdeel het in ca. 8 stukken. Vorm de stukken in je hand weer een beetje tot een dik plat koekje. Doe even een beetje bloem over de aardappelkoeken en pak ze in een koekepan met olie tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen