dinsdag 5 april 2011

Yoghurttaart




Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n zoetekauw. Ik ga meer voor het hartige: de lekkere kaasjes of een handvol noten. Al rondneuzend op het net zag ik dit plaatje en dacht ‘hè, een lekkere camembert met noten’, maar het bleek een yoghurttaart te zijn, op de site van dr. Oetker. Aangezien één van de favoriete toetjes van mijn dochter Turkse yoghurt is met veel walnoten en honing, ga ik haar deze taart geheid binnenkort voorschotelen.

100 g walnoten
Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart naturel
50 g boter
400 ml water
500 g Griekse of Turkse yoghurt
250 ml slagroom
vloeibare honing

Hak de helft van de walnoten tot kleine stukjes en meng deze door de kruimelbodemmix. Bewaar de andere helft voor decoratie. Bereid de bodem van de taart verder volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid de taartmix zoals aangegeven maar vervang de kwark door yoghurt. Verdeel het taartmengsel gelijkmatig over de kruimelbodem en breng met de achterkant van een lepel wat golfjes hierin aan. Laat de taart volgens de aanwijzingen op het pak opstijven. Snijd de overige walnoten door de helft. Decoreer de taart met de walnoten. Verdeel voor het serveren rijkelijk honing over de taart. Volgens mij ook heel lekker met bovenop nog wat extra pistache nootjes en stukjes semi gedroogde abrikoos (kan natuurlijk ook voor een deel door het yoghurtmengsel…)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen