dinsdag 8 maart 2011

Yoghurt soep, yayla corbasi



• 150 gram rijst, schoon gespoeld
• 400-450 gram yoghurt
• 1 eierdooier
• 2 el bloem
• zout,peper,rodepeper
• 1 tl gedroogde munt
• 50 gram roomboter
• water

Doe de rijst in de soeppan en schenk er water in, totdat de rijst ruim gedekt is. Breng het aan kook totdat de rijst goed gaar is. Meng de yoghurt,ei en de bloem goed door elkaar(tot een papje).Voeg dit rustig, al roerend toe aan de gekookte rijst (Schenk het met één hand en roer het met een andere hand tegelijk). Breng de soep op smaak met zout,peper,rode peper en laat het nog 3 min.op laag vuur koken. Schenk nog water in als het nodig is en laat de soep nog even op laag vuur doorkoken.
Smelt de boter in de koekenpan,voeg de muntkruimel toe en bak dit 1 of 2 min. totdat de kruimel van kleur is veranderd. Roer de botermengsel door de soep. Maak eventueel voor garnering een mengsel van hete gesmolten boter en rodepeper en schep dit in het midden van de soep. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen