maandag 21 maart 2011

Tunesische soep



• 3 dikke wortelen (300 g)
• 1 citroen
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 knoflookteentje
• 1 afgestreken koffielepel gemalen komijn
• 2 vetarme bouillonblokjes (groente of kip)
• 1 blikje tomatenconcentraat (70 g)
• 1 blik gekookte kikkererwten (240 g netto uitgelekt gewicht)
• 50 g vermicelli
• 1 bosje verse koriander
• harissa
• peper en zout

Schraap de wortelen, snij ze in de lengte in 4 en snij ze dan fijn.
Rasp de schil van de citroen fijn en doe de geraspte schil in een stoofpot met de olijfolie. Voeg het geperste knoflookteentje en de komijn toe, laat 2 min. sudderen op een zacht vuur en doe er dan de wortelen bij. Meng 1 min. en voeg 1,3 L water toe, de verkruimelde bouillonblokjes en het tomatenconcentraat. Breng aan de kook, zet het deksel op de pot en laat 10 min. zacht sudderen.
Spoel de kikkererwten goed onder koud stromend water, laat ze uitlekken en doe ze bij in de pot. Voeg de vermicelli toe en breng alles opnieuw aan de kook. Laat nog 4 min. sudderen.
Voeg de grofgehakte koriander toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveer meteen met Turks brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen