maandag 7 maart 2011

Tonijn met granaatappel en couscousBenodigde hoeveelheden per persoon

1/4 granaatappel
1/4 limoen
1/4 spaanse rode peper
2 takjes koriander
2 takjes bladpeterselie
75 gr couscous
1 el pijnboompitten (groot)
1 tonijnmoot
25 ml olijfolie
1/2 teentje knoflook
1 snufje kaneel (gemalen)
1 snufje gemalen komijn (djinten)
1 snufje paprikapoeder

Halveer de rode peper in de lengte, spoel de zaadjes eruit en snijd de peper fijn. Snijd ook de knoflook en verse koriander zeer fijn. Rasp de schil van de limoen, snijd een aantal partjes voor de garnering en pers de rest van de limoen uit. Maak de marinade door de komijn, paprikapoeder, kaneel, rode peper, schil en sap van de limoen, knoflook en fijngesneden koriander te mengen. Roer als laatste de helft van de olie erdoor.Wentel de moten tonijn in de marinade en laat ze 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.

Halveer de granaatappel en klop de pitjes eruit. Hak de peterselie fijn. Rooster de pijnboompitten licht in een droge koekenpan. Meng de couscous in een lage schaal met de andere helft van de olijfolie. Breng water aan de kook en giet zoveel water in de schaal dat de couscous net onder staat. Laat de couscous 5 minuten staan en rul het los met een vork. Verwarm de couscous en roer de geroosterde pijnboompitten en gehakte peterselie erdoor.

Neem de tonijnmoten uit de marinade en bak ze kort aan beide zijden op hoog vuur in goed hete olie bruin, maar laat ze rood van binnen. Verdeel de couscous over de borden en plaats hierop de tonijnmoten. Bestrooi met granaatappelpitten, garneer met partjes limoen en serveer.

Vrouwonline.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen