maandag 7 maart 2011

Tajine met kip



Benodigdheden voor de chermoula
- 2 tenen knoflook
- 1 el verse gember
- 1/2 ingemaakte citroen
- 2 uien
- 1 gedroogde chilipeper
- 1 el milde paprikapoeder
- 1 el komijn
- zout
- 2 el verse koriander
- 2 el verse platte peterselie
- 1/2 tl saffraan
- 125 ml olijfolie
- 2 laurierblaadjes

Overige ingrediënten
- 1 kip
- 1 vleestomaat in kleine stukjes
- 1 gesnipperde ui
- 2 (Nicola) aardappelen in partjes
- 1 ui in ringen
- 1 vleestomaat in plakjes
- 115 gram ontpitte groene olijven
- 1 ingemaakte citroen in 6 partjes
- handvol verse koriander
- 125 ml water

Pureer alle ingrediënten voor de marinade. Snijd de kip in stukken en marineer hem minimaal 2 uur in de helft van de marinade. Verdeel de genipperde ui en en fijngesnden tomaat met wat chermoula over de bodem van de tajine. Leg de kipstukken erop. Verdeel de tomatenplakken, uiringen, olijven en aardappel- en citroenpartjes erover en daarover de resterende chermoula. Giet het water erover en strooi er de koriander over. Kook de tajine afgedekt uur op laag vuur.

Als je geen tajine hebt; gebruik gewoon een stevige stoofpan.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen