donderdag 24 maart 2011

Tajine met gamba’s en koriander



- 600 gram gepelde gamba′s
- 1 tomaat
- 2 uien
- 2 citroenen
- 1 bos versgehakte koriander
- 1 eetlepel korianderpoeder

Pel en snipper de uien zeer fijn. Schil de citroen en snijd hem in zeer fijne schijfjes. Pel de tomaten en haal er de pitjes uit. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Spoel vooraf de gamba′s onder koud stromend water en leg ze in een diep bord met een velletje keukenpapier om het vocht op te vangen. Laat de tajine of de pan met de olijfolie erin goed warm worden. Voeg de uien toe en roer met een houten lepel tot ze mooi goudbruin zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en roer alles goed door elkaar. Neem de pan van het vuur en leg de gamba′s mooi verdeeld in de tajine of de pan. Bestrooi ze met de fijngehakte koriander en bedek alles met de schijfjes citroen. Zet het deksel er op, draai het vuur een beetje zachter, en laat het gerecht een kwartier gaar stoven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen