maandag 7 maart 2011

Tabouleh salade met halloumi


Een heerlijk frisse en kruidige tabouleh salade met bulgur met daarbij gegrilde halloumi. De combinatie van de frisse salade met de wat zoutige halloumi is verrassend geslaagd. Halloumi is een Cypriotische kaas, te koop in de Turkse supermarkt.

- 400 gram halloumi
- 400 gram bulgur
- 4 bladeren sla of Chinese kool
- 1 bosje verse munt
- 1 bosje verse platte peterselie
- 1 bosje verse koriander
- 6 bosuitjes
- 3 rijpe tomaten
- 50 gram pijnboompitten
- 2 citroenen
- olijfolie
- versgemalen peper en zout

aantal personen: 4

Hak de blaadjes van de koriander, peterselie en munt fijn. Snijdt de bosui in dunne ringetjes en de tomaten in kleine blokjes. Breng intussen een pan water aan de kook en voeg de bulgur toe als het water kookt. Laat de bulgur 5-10 minuten koken op laag vuur. (afhankelijk van de grootte en soort, proef wanneer de bulgur gaar is), of zie de gebruiksaanwijzing op pak. Snij de halloumi in plakken van ongeveer 1 cm dik en rooster de pijnboompitten. Giet de bulgur af en laat goed uitlekken. Doe de bulgur terug in de pan en roer het citroensap van 1-2 citroenen en een flinke scheut olijfolie erdoor. Laat de bulgur wat afkoelen door regelmatig te roeren. Grill ondertussen de halloumi in een grillpan circa 2 minuten per kant totdat er mooie bruine grillstrepen ontstaan.
Roer de de fijngehakte kruiden, tomaat, bosui en pijnboompitten door de halloumi. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de slabladeren over de borden en schep hier de halloumi op. Leg hier weer de gegrilde halloumi op met eventueel een partje citroen.

Voor de variatie kun je de bulgur vervangen door couscous .

www.excellent-eten.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen