maandag 7 maart 2011

Spinazietaart met filo



- Pak van 225 gram filodeeg
- 1 ui
- 3 bosuitjes
- 2 teentjes knoflook
- 700 gram verse spinazie
- 1 pakje dille
- wat verse peterselie
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/4 tl kaneel
- peper en zout
- 200 gram feta
- 4 eieren
- 50 gram pijnboompitten

Aantal personen: 4

Laat het filodeeg ontdooien.Rooster de pijnboompitten en fruit de ui.Voeg de spinazie, bosui, knoflook toe.Breng het op smaak met peper, zout, kaneel en nootmuskaat. Bak alles goed zodat het vocht verdampt. Snijd alles fijn met de dille en peterselie. Klop vervolgens de eieren in een schaal en voeg er het spinaziemengsel, de pijnboompitten en feta aan toe. Vet een ovenschaal in, bedek hem met filodeeg en laat het deeg overhangen. Schep hier het spinaziemengsel in en dek de bladeren toe. Smeer de bovenkant in met olijfolie en bak de taart 35 minuten op 200 graden.

watetenzeopdebergselaan.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen