woensdag 23 maart 2011

Puntpaprika's gevuld met couscous


2-3 middellange-tot grote, rijpe puntpaprika 's
200 g couscous
6 lente-uitjes
Olijfolie
2 teentjes knoflook
½ theel paprikapoeder
Rasp van een halve citroen
Grote handvol gehakte muntblaadjes
Grote handvol gehakte koriander
handvol geroosterde pijnboompitten

Voor de yoghurt saus:
200 g dikke yoghurt
Handvol gehakte koriander en munt
Snuifje paprikapoeder

Verwarm de oven op 180C. Snij de paprika's doormidden, haal de zaden eruit en leg ze met de rug naar beneden in een licht met olijfolie ingevette ovenschaal. Maak de couscous klaar volgens de beschrijving op het pak, gebruik voor wat extra smaak groentebouillon in plaats van gewoon water. Hak de lente-uitjes fijn en laat ze zacht smoren in een pan met een beetje olijfolie, als ze gaan kleuren voeg de knoflook, paprikapoeder en geraspte citroenschil toe (bewaar het citroensap). Roer de gehakte kruiden en de geroosterde pijnboompitten erdoor. Wanneer alles lekker goed vermengd is, roer dan de couscous en citroensap erdoor. Breng op smaak.
Doe de vulling in de paprika's, strooi wat zwarte peper erover en bedruppel met olijfolie. Dek de ovenschotel losjes af met folie en bak ongeveer 45 minuten.
Meng de yoghurt met de koriander, munt en paprika en serveer. Hou je van een wat uitgesprokener smaak: voeg dan 3 of 4 in stukjes gesneden ansjovisfilets toe bij het groetenmengsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen