maandag 7 maart 2011

Pilav met pistachenootjes


Heel simpel maar super qua smaak en uitstraling, en niet te vergeten, heel simpel te maken. Met wat kip of lam erbij gebraden en een salade van sinaasappel, rode ui en zwarte olijven een complete maaltijd.

Basis recept voor pilav (4 personen - 20 minuten bereidingstijd): verwarm 1 eetlepel olie in een pan, fruit wat fijngesnipperde knoflook en/of sjalot en voeg vervolgens 200 g rijst toe. Roer de rijst goed door de olie. Schenk 300 ml warm water of bouillon bij de rijst. Voeg wat zout en peper toe en breng het geheel weer aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat de rijst 12 tot 15 minuten zachtjes koken.

Pimp dit rijstgerecht met een handje fijngesneden gedroogde abrikozen, een paar eetlepels verse gehakte munt en een handje gepelde pistachenootjes! Voeg eventueel wat kaneel toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen