woensdag 23 maart 2011

Pasta met boontjes en kikkererwten


- zout
- 4 stevige tomaten
- 300 g groene boontjes
- 100 g kikkererwten (blik)
- een handvol zwarte olijven
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 volle eetlepels peterseliepesto* (of reguliere pesto uit een pot)
- 350 g tagliatelle of een andere lange pasta

Snij de uiteinden van de boontjes. Blancheer ze en spoel ze goed onder koud stromend water af. Spoel ook de kikkererwten goed af onder stromend water. Kook de pasta al dente in ruim kokend water. Snij de tomaten terwijl de pasta kookt. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg er de tomaten, groene boontjes, olijven, kikkererwten, 1 eetlepel water aan toe en kruid het geheel. Laat 5 minuten sudderen. Neem van het vuur en voeg er tenslotte de pesto aan toe.

Giet de pasta af. Meng de saus door de pasta en dien meteen op.

* Peterseliepesto (voor 4 pers.)
2 zakjes pijnboompitten (á 65 gram), 2 zakjes verse peterselie (á 30 gram), ½ zakje pittig kaas geraspt (á 100 gram), 9 eetl. olijfolie extra vierge. Pijnboompitten in droge koekenpan kort roosteren. Peterselie, pijnboompitten, kaas en 5 eetlepels olie met staafmixer, keukenmachine of vijzel tot dikke pesto mengen. Op smaak brengen met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen