maandag 21 maart 2011

Lahmacun

Ach, afgelopen 2 weken zo druk geweest, iets minder tijd dan normaal om te koken en dan wil ik me nog wel eens laten gaan met een lekkere Lahmacun. En nee, niet zelf gemaakt maar uit het diepvriesvak bij de super en dan lekker 'opgemaakt' met salade, een dot yoghurt en wat pepers... Maar goed, voor de betere momenten, hieronder het traditionele recept en een vegetarische versie.



Ingrediënten voor het pizzadeeg

• 500 g bloem
• 1 tl gedroogde gist
• 4 tot 6 el lauwe melk
• 2 eieren
• Snufje zout
• 2 tll suiker
• 4 el boter

Ingrediënten voor de pizza vulling
• 2 uien
• 1 kleine tomaat
• 2 eetlepels verse, gehakte peterselie
• 2 el boter
• 1 kg rundergehakt
• Zwarte peper
• Zout
• Milde paprikapoeder.

Strooi de 500g bloem in een kommetje en maak een kuiltje in het midden. Doe vervolgens de volgende ingrediënten in het kuiltje: eieren, lauwe melk, zout, suiker en gesmolten boter. Kneed hiervan een samenhangend deeg. Verdeel het deeg voor de Turkse pizza in balletjes die precies in de handpalm passen en laat deze 10 min rijzen onder een vochtige theedoek. Pel en snipper de uien en dompel de tomaat in kokend water. Trek vervolgens het velletje van de tomaat er af. Snijd de tomaat en meng deze met de ui, peterselie, boter en gehakt en breng het mengsel op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol de deegballetjes uit totdat ze de gewenste vorm hebben. Strijk het vleesmengsel met een lepeltje over het deeg en laat dit 5 minuten rusten. Bak de pizza's in 20 minuten gaar.

Vegetarische versie


Ingrediënten voor het pizzadeeg: zie hierboven

Ingrediënten voor de vulling
• 2 knoflookteentjes
• 1 kleine tomaat
• 2 eetlepels verse, gehakte peterselie
• 2 el boter
• 300 g spinazie
• 100 g gehakte champignons (optioneel)
• 50 g geraspte kaas
• 50 g fetakaas, in stukjes
• Zwarte peper
• Zout
• Milde paprikapoeder.

Strooi de 500g bloem in een kommetje en maak een kuiltje in het midden. Doe vervolgens de volgende ingrediënten in het kuiltje: eieren, lauwe melk, zout, suiker en gesmolten boter. Kneed hiervan een samenhangend deeg. Verdeel het deeg voor de Turkse pizza in balletjes die precies in de handpalm passen en laat deze 10 min rijzen onder een vochtige theedoek.
Pel de knoflookteentjes en dompel de tomaat in kokend water. Trek vervolgens het velletje van de tomaat er af. Snijd de tomaat en meng deze met knoflook, peterselie, boter, spinazie, champignons en fetakaas en breng het mengsel op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol de deegballetjes uit totdat ze de gewenste vorm hebben. Strijk het groentenmengsel met een lepeltje over het deeg en strooi de geraspte kaas hierover. Bak de pizza's in 20 minuten gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen