maandag 21 maart 2011

Köfte ekmek, broodje bal



Voor de lekkere trek tussendoor: het broodje bal op Turkse wijze; köfte ekmek. Voor 4 personen:

- 500 gr. gehakt
- 1 grote ui of 2 kleien
- 1-2 sneetjes brood geweekt in water
- Peper
- Zout
- 1 theelepel rode peper (gedroogd)
- 2 theelepels komijn
- 1 bosje peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 2 Turkse broden

Snijd de uien, brood, peterselie en knoflook in hele kleine stukjes. Makkelijker is het nog om alles in de blender te malen. Voeg alle ingrediënten vervolgens bij het gehakt in een kom en voeg het ei, zout, peper en komijn toe. Meng alles goed door elkaar. Maak nu balletjes van het gehakt en sla ze plat. De köfte moet ongeveer zo groot zijn als de palm van je hand en ½ - 1 centimeter dik. Bak de köfte in een koekenpan. Snijd de broden doormidden en snijd deze helften open. Als de gehaktballetjes aan beide kanten bruin zijn, leg dan het brood er even op zodat ze warm worden. Doe in elk brood gehaktballen en voeg naar smaak plakjes tomaat, uienringen, sla en eventueel saus (bv. yoghurt-munt of knoflook) toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen