maandag 21 maart 2011

Gözleme


In de categorie 'makkelijk en snel' cq. 'fastfood' hoort Gözleme zeker thuis.

• 125 g bloem
• snufje zout
• 1 el olijfolie
• 75 ml lauw water
• Suggesties voor Gözleme vulling: fetakaas met verse munt, lams- of rundergehakt met peper, hete pepers of spinazie

Zeef bloem en zout in een kommetje en maak een kuil in het midden. Giet de olie en water in deze kuil en kneed dit snel tot een stevig deeg. Verdeel dit deeg in 4 stukken en maak er balletjes van. Leg deze balletjes op een met bloem bestoven ondergrond en bedek ze met een vochtige theedoek. Laat de balletjes een kwartiertje rusten. Rol elk deegballetje tot rechthoekige of ronde lapjes. Leg de vulling op één helft van het deegballetje en vouw deze dubbel met de andere helft. Duw de uiteinden goed aan en bestrijk ze met olijfolie. Eventueel kun je Gözleme zonder vulling bakken en ze later bij een maaltijd serveren.
Verhit een pan met wat olijfolie en bak de Gözleme's stuk voor stuk terwijl je hem constant blijft verschuiven over de bodem van de pan. Bak beide kanten van de Gözleme ca. 1½ minuut. Kies je favoriete vulling en maak de Gözleme af met verschillende toppings.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen