dinsdag 8 maart 2011

Gepofte aardappel, Kumpir



Lekker Turks fastfood, ook op straat te koop. De basis bestaat uit een grote aardappel die in aluminiumfolie in een oven gebakken wordt, in het midden doorgesneden en geprakt met echte boter en speciale kaas (oorspronkelijk is dit Kaşar peyniri maar er wordt ook wel mozarella voor gebruikt.) Vervolgens wordt het gevuld met een keus van peen, maïs, olijven, doperwten, champignons, augurken, tatziki, mayonaise, ketchup, rode kool en een hete pepersaus. Het smaakt geweldig!

In de oven: verwarm de oven voor op 170-180°C. Boen de aardappels goed schoon onder de kraan. Wikkel ze losjes in aluminiumfolie wikkelen. De aardappels zijn na ca. 45-55 min. gaar. In de magnetron: Schil op een aantal plekken inprikken met een vork. Dan aardappelen 5 a 6 minuutjes op 750 gr.in de magnetron. Tot slot de aardappelen in een doek een kwartiertje laten nagaren. Als je erg haast hebt: neem dan gewoon de voorgegaarde gepofte aardappels van uit het koelvak van de supermarkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen