maandag 21 maart 2011

Couscous met granaatappel



- 150 gram couscous
- 10 gedroogde abrikozen
- 1 ui
- 2 eetlepels verse munt, fijngesneden
- 1 a 2 granaatappels
- snuf kaneel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 kop drinkbouillon
- 1 citroen

Snij de granaatappel doormiddel en peuter de zaadjes eruit. Snipper de ui. Fruit in een pan met een dikke bodem in een beetje olijfolie. Als de ui glazig is, doe de couscous erbij en draai het vuur uit.Giet de drinkbouillon erbij. Doe een deksel op de pan en laat staan. Rasp ondertussen wat schil van de citroen, ongeveer een theelepel. Pers de citroen uit. Snij de abrikozen in kleine stukjes.
Proef of de couscous zacht en smeuiig is. Doe dan de olijfolie, munt, de kaneel, abrikoos, citroenrasp en citroensap erbij. Breng op smaak met wat zout en peper.
Schep in borden, doe de granaatappelpitjes erop. Giet eventueel wat sap erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen