zaterdag 12 februari 2011

Vis met gemberstamp



• 2 grote zoete aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
• 2 tl boter, zacht
• 1 teentje knoflook, geplet
• 1 tl harissa
• schil van 1 citroen
• handvol koriander, gehakt
• vingertop gemberwortel, geraspt
• 2 witte visfilets (bv kabeljauw)

Aantal personen: 2

Verwarm de oven tot 200 C/180 C . Kook de zoete aardappelen in kokend, gezouten water ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn. Meng ondertussen de boter met de knoflook, harissa, citroenschil, en de helft van de gehakte koriander. Wanneer de aardappelen gaar zijn, afgieten, prakken en mengen met de gember en de rest van de koriander. Smeer intussen de visfilets in met de gekruide boter, leg ze in een braadslede en bak ze in de oven gaar in ongeveer 20 minuten gaar. Schep de gemberaardappelen op een bord en plaats de filets daarboven. Bestrooi eventueel met nog wat extra koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen