woensdag 9 februari 2011

Vijgen met geitenkaas en honing





Verse vijgen en geitenkaas zijn gegarandeerd een goede combinatie. Ook lekker als een extra kaasgang in een feestelijke menu. De hoeveelheid is dan voldoende voor 8 personen.

• 8 verse vijgen
• 200 g zachte geitenkaas (Bettine blanc)
• 1 tl rozemarijn, fijngehakt
• 4 el honing
• 1 tl balsamicoazijn
• 2 tl olijfolie extra vierge

Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de vijgen kruiselings in en druk ze met de vingers iets open. Zet de vijgen in een ovenschaal. Roer de geitenkaas en rozemarijn door elkaar en verdeel de kaas over de vijgen. Zet de ovenschaal op het rooster in het midden van de oven en rooster de vijgen in 6 min. goudbruin. 2. Verdeel de vijgen over 4 kleine bordjes. Schenk de honing van binnen naar buiten in een dun straaltje over de vijgen en vervolgens op het bord. Roer de azijn en olie goed door elkaar en druppel de dressing op het bord en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen