dinsdag 8 februari 2011

Turkse groente- en fetaschotel





Firinda sebzeli mücver


Ideaal als je eters over de vloer krijgt; even voorbereiden, alles door elkaar husselen en daarna gewoon een uur in de oven terwijl je lekker bij kunt kletsen. Met een soep vooraf en een lekkere salade ben je helemaal klaar!


• 1 courgette, grof geraspt
• 2 - 3 aardappels, geraspt
• 2 wortels, geraspt
• 3 bosuitjes, in ringetjes
• 1 groene of rode paprika, in blokjes
• 20 g dille, gehakt
• 20 g platte peterselie, gehakt
• 20 g munt, gehakt
• 2 eieren
• 150 g feta, verkruimeld
• wat zwarte olijven, zonder pit
• 2-3 el olijfolie
• 150 g bloem
• 2 tl bakpoeder
• sesamzaad

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200' C en vet een ovenschaal in. Meng de groentes, kruiden, de bloem, feta, bakpoeder en de eieren in een grote kom.
Doe alles in een ingevette ovenschaal en verdeel er wat sesamzaad over en decoreer met wat zwarte olijven.Bak de groenteschotel ongeveer 60 minuten tot de bovenkant bruin is, controleer met een mes of alles gaar is en serveer.

Bron: Almost Turkisch Recipes

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen